De Leuvense Cultuurprijzen

De Leuvense Prijs voor Culturele Verdienste wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die de afgelopen jaren veel heeft betekend voor cultuur in Leuven. 

Vorige edities

2018: Rika Taeymans, oprichter van Cirkus in Beweging
2017: Jan De Braekeleer, oprichter van WiSPER
2016: Prof. Dr. Jan Van der Stock, curator van tentoonstelling ‘Op zoek naar Utopia’
2014: Sahim Omar Kalifa (eerste winnaar van de Leuvense Cultuurprijs

In 2014 werd nog geen onderscheid gemaakt tussen de Leuvense Prijs voor Culturele Verdienste en de Leuvense Prijs voor Beloftevol Talent. Die laatste prijs wordt toegewezen door experten uit de sector.

Prijs voor Culturele Verdienste 2019
Wie zorgde volgens jou in de afgelopen jaren voor een verschil voor cultuur in Leuven? Wie zette Leuven mee op de kaart? Nomineer jouw 3 favoriete personen en organisaties. Deelnemen kan tot en met 15 januari 2020.

Nomineer hier je drie kandidaten!

Wat gebeurt er na de nominaties?
  1. Uit de top 3 van alle inzendingen kiest een jury de winnaar. Die jury bestaat uit stadsambassadeurs (stadskok, stadsdichter, stadskunstenaar ...) en winnaars van vorige jaren. 
  2. Op woensdag 29 januari 2020 krijgt de winnaar de prijs tijdens de officiële prijsuitreiking.

Cultuurprijs Leuvens Beloftevol Talent

De stad reikt ook de Cultuurprijs Leuvens Beloftevol Talent uit. Die prijs geeft veelbelovend en fris talent in Leuven een duwtje in de rug. Wie vervoegt in 2019 het rijtje met Onkruid (2015), Tangram Records (2016), Collectief dOFt (2017) en Cyrille Obermüller (2018)? Een professionele jury beslist. We maken de winnaar bekend op 29 januari 2020.