iCE KiNG
muziek – Bardrock for the Brave and Free

"Laten we het maar onder ogen zien: iCE KiNG, solo project van Bas L.G. Verdin, laat zich niet gemakkelijk voorstellen, hoe welomschreven het ook is. Wie zuivere en open oren heeft naar pure muziek en meteen ook iets nieuws, kan hier eindelijk postvatten. Deze pionier-bard brengt een geheel eigen repertoire, waarbij zijn bariton gestemde gitaar lang niet zomaar begeleiding is voor zijn zang met groot bereik, die al even melodieus, ritmisch en expressief is tegelijk. De teksten worden dan weer meestal gevormd door zijn transcripties van bijna vergeten gedichten, vooral uit de Schotse en Engelse Romantiek. De epische atmosfeer daarbij gecreëerd, is als de muzikale ontwikkeling van de schilderijen uit die periode, waarbij de consistente, genereuze en hartgrondige tonen zich in feite ontwikkelen voorbij de verschillende genres-pour-l'art. Vijftien jaar alreeds, levert iCE KiNG non-stop albums af, voorlopig acht, en geeft hij eenmansconcerten met niet minder opmerkelijke regelmaat van passie, we durven zelfs zeggen roeping. Dit, in thuisland België, maar evengoed daarbuiten, in het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Klasseer onder: Bardrock for the Brave and Free. De anderen? Die weten simpelweg niet wat ze missen... (iceking.be)"

Meer informatie op www.iceking.be.

Uitkoopsom: 

Afhankelijk van eventspecificaties.
Eigen PA mogelijk mits meerprijs.

Doelgroep: 

Voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen; kortom voor iedere liefhebber van luistermuziek.

Technische fiche: 

Live gebruikt iCE KiNG enkel versterkte zang en versterkte akoestische of elektrische gitaar.
Alle muziek wordt uitsluitend door de ene persoon van iCE KiNG ter plaatse uitgevoerd.
iCE KiNG beschikt zo nodig zelf over al het materiaal om zijn set te kunnen uitvoeren voor een publiek tot ca. 100 personen in stille modus, dan wel minder in minder stille...
Indien iCE KiNG ter versterking meer 'hardware' materiaal dient mee te nemen dan zijn zangmicro, gitaar, gitaarversterker top en gitaar speakerkast, wordt een meerprijs aangerekend.
De plaatselijke zanginstallatie is slechts van toepassing indien deze over een welluidende reverb beschikt, bovenop haar algemene fraaie kwaliteiten uiteraard, tenzij de ruimte uit zichzelf voldoende over dat akoestisch effect beschikt natuurlijk. 
Een plaatselijk werkend stopcontact blijft vanzelfsprekend onontbeerlijk, tenzij per uitzondering voor een volledig akoestische set in een wel heel erg stille/kleine setting met natuurlijke galm.

Catering: 

Mogelijk zelfvoorzienend.

Beschikbaarheid: 

Niet van toepassing.

Contact: 

adres: iCE KiNG, de heer Bas Verdin, Kabbeekvest 19, 3300 Tienen

telefoon: 0486 17 79 01

e-mail: bas.verdin@telenet.be