Kwinten Van Heden - CruX
Theater - monoloog

Er gaat een schokgolf door Vlaanderen wanneer Roger Vangheluwe, ex-bisschop van Brugge, door zijn neef beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Toenmalig aartsbisschop Danneels probeert de gemoederen nog te bedaren, maar the damage is done. De kerk hult zich in stilzwijgen, terwijl het slachtoffer zijn woede uitschreeuwt in een roman. 

Nu 10 jaar later treden de drie betrokkenen in de zaak uit de schaduw en vertellen elk hun eigen verhaal. Samen met het publiek zoeken ze zich een ‘waarheid’, als die al bestaat. Veel meer dan een feitenrelaas is 'CruX' een herkenbaar verhaal over daders en slachtoffers. Een affaire, waarvan de naweeën nog steeds voelbaar zijn, tot op het bot gefileerd.

Angstaanjagend sterk, deze monoloog (Knack)

Spel: Kwinten Van Heden - Coach: Kris Cuppens

Meer informatie op: https://www.kwintenvanheden.be/crux.

Uitkoopsom: 

Uitkoopsom: 500 (prijs: onderhandelbaar)
PA: niet nodig

Doelgroep: 

Volwassenen.

Technische fiche: 

Geluid, licht, decor: geen vereisten. 
'CruX' is een driedelige monoloog waarbij de acteur aan een tafel zit en waarbij de drie personages achtereenvolgens hun verhaal doen tegen het publiek. 
Voorzie dus één tafel en genoeg stoelen voor het aantal toeschouwers (die stoelen kunnen dan rond de tafel worden opgesteld of in rijen voor de tafel zelf). 
Graag ook één ruimte dicht bij het speelvlak waar de acteur zich gemakkelijk kan omkleden (ook tussen de delen van de monoloog door). 
Duur: 60-70 minuten
Aankomst acteur: 60-90 minuten voor aanvang voorstelling

Catering: 

Flesje water. Indien er 's avonds/rond middaguur gespeeld wordt, wordt een lichte broodmaaltijd voor de voorstelling gewaardeerd, maar dat is zeker geen verplichting.

Beschikbaarheid: 

Van 13/07/2020 tot en met 31/07/2020 en van 16/08/2020 tot en met 30/08/2020.
(periode: onderling te bekijken)

Contact: 

Kwinten Van Heden 

telefoon: 0486 96 17 23

e-mail: kwinten.van.heden@telenet.be

website: https://www.kwintenvanheden.be/