Projecten

De directie cultuur organiseert en/of participeert aan o.m. Amateurama, YOUtopia, Buurtcultuur, Leuven Mindgate Creativity, Expo Leuven ...

Buurtcultuur

Een feestje bouwen in je straat, wijk of buurt met de steun van de stad? Stad Leuven en cultuurcentrum 30CC hechten veel belang aan het culturele leven in de straten en buurten van de stad en aan de contacten tussen de buurtbewoners. Samen ontwikkelden ze daarom 'Buurtcultuur': een fiks aanbod kwalitatieve culturele acts, met een financieel steuntje in de rug. Breng jij graag meer cultureel leven in de brouwerij? Laat 'Buurtcultuur' je dan helpen!

Leuven Mindgate Creativity

Leuven Mindgate plaatst Leuven op de kaart inzake gezondheid, technologie en creativiteit. Je ontdekt het allemaal op de website Leuven Mindgate.

Expo Leuven

Tentoonstellen in Leuven? De stad werkt aan een uitgebreid ondersteuningsbeleid, met atelierruimte, tentoonstellingsruimte en financiële ondersteuning.

Amateurama

Amateurama, dat zijn hoogdagen voor de Leuvense amateurkunsten. Elk jaar opnieuw, tijdens het laatste weekend van april, slaan de Leuvense amateurkunstenverenigingen de handen in elkaar voor een bijzonder programma met muziek, dans, literatuur, theater, beeldende kunst, fotografie en alles wat zich daartussen bevindt.

Zelf organiseren?

Organiseer je zelf een evenement? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten.
Interesse je evenement ook duurzaam te maken? Raadpleeg de handige gids 'duurzaam organiseren'.