UiTPAS

UiTPAS is een spaarkaart voor je vrije tijd. Wie deelneemt aan activiteiten bij een UiTPASpartner, spaart punten.
Die UiTpunten kan je omruilen tegen leuke voordelen: een gratis drankje, een gadget, een korting op de toegangsprijs ...

UiTPAS is er voor iedereen: kinderen, jongeren, volwassenen, Leuvenaar of geen Leuvenaar iedereen spaart mee.
De UiTPAS koop je 1 keer aan en kost € 5. Wie jongeren is dan 26 betaalt slechts € 2.

Omdat de stad Leuven iedereen wil betrekken bij cultuur, sport en ontspanning biedt de stad voor bepaalde inwoners van Leuven kortingen aan.
De UiTPAS is bijvoorbeeld helemaal gratis als je in aanmerking komt voor verhoogde tegemoetkoming of leeft in budgetbeheer. Je krijgt met je kaart in dat geval ook 80% korting op de toegangsprijzen.

Hoe alles precies in zijn werk gaat, lees je op www.uitinleuven.be/uitpas.

Is je vereniging of organisatie geïnteresseerd om UiTPASpartner te worden? Neem dan contact op met de UiTPAScoördinator.

 

NIEUW: UiTPASsalon op 23 januari

Op 27 januari 2018 bestaat de UiTPAS in Leuven precies 1 jaar. We vieren niet alleen feest, we staan ook stil bij de verwezenlijkingen en werpen een blik op de toekomst.

Voor wie?
- Leuvense UiTPASpartners
- organisaties of verenigingen die interesse hebben om UiTPASpartner te worden, in Leuven of elders in Vlaanderen
- steden en gemeenten die ook willen starten met het UiTPASsysteem

PROGRAMMA - host Carmien Michels
9.00-9.30: Onthaal met koffie & thee

9.30-10.00: 5 jaar UiTPAS, 1 Jaar UiTPAS Leuven
- Karel De Rudder geeft een overzicht van UITPAS in Vlaanderen
- schepen Denise Vandevoort blikt terug op 1 jaar UITPAS Leuven

10.15-11.15: Keuze uit 3 sessies
UiTPAS ook in jouw gemeente
Kom te weten wat UiTPAS kan betekenen voor jouw gemeente. Van een tool om participatie van mensen in armoede aan vrije tijd te stimuleren tot een instrument om de vrijetijdssector te stroomlijnen: UITPAS kan een logisch verlengstuk van je vrijetijdsbeleid zijn.  Welke stappen moet ondernemen om het systeem te implementeren? Stad Leuven vertelt hoe zij het hebben aangepakt.

UiTPAS ook in jouw organisatie of vereniging? 
Waarom is het voor jouw organisatie of vereniging interessant om aan de slag te gaan met de UiTPAS? Vele Leuvense organisaties gingen je al voor en ook in de andere 38 gemeenten die met UITPAS werken, zorgt UiTPAS voor meer en nieuw publiek. Zij delen hun inzichten en bevindingen.

Haal meer uit UiTPAS  
Je bent reeds partner, maar wil er meer uithalen. In deze sessie ontdek je welke mogelijkheden UiTPAS biedt om je marketing te verbeteren: van interessante ruilvoordelen, over het correct interpreteren van de cijfers tot het maken van een zeer gerichte direct mailing.

11.25 - 12.25: Keuze uit 3 sessies
UiTPAS & Sport
UiTPAS & sport lijken op het eerste zicht een niet zo evidente combinatie, maar niets is minder waar. Het sportaanbod is door haar laagdrempelig karakter een must in ieders vrijetijdsbeleid. Dat zien we ook vertaald in UiTPASland waar veel gemeenten sport mee opnemen in het UiTPASaanbod. Hoe dit gebeurt hoor je in deze sessie.  

Drempels en kwetsbare groepen
Dat een onthaal altijd klantvriendelijk moet zijn, spreekt voor zich. In deze sessie vertelt Sofie Giedts van buurthuis ‘t Lampeke waar je op moet letten om je onthaal ook klantvriendelijk te maken voor kwetsbare groepen - met voorbeelden uit het leven gegrepen.

Hoe bereik je jongeren met UiTPAS?
Participatie begint op jonge leeftijd, maar jongeren nemen vaak minder deel aan het vrijetijdsaanbod. Hoe kan je hierop inspelen met UiTPAS? We beginnen de sessie met communicatietips om jongeren te bereiken. Hoe kan UiTPAS helpen?

12.25 - 13.30: Lunch & bezoek M - Museum Leuven

13.30 - 14.00:  De vele gezichten van UITPAS
UiTPAS bestaat 5 jaar, maar kent in de 39 verschillende gemeenten verschillende gezichten. We selecteerden de meest opvallende en innovatieve campagnes voor of met UITPAS. Passeren alvast de revue: de ambassadeurs van Leuven, een caravan in Kortrijk en hoe UiTPAS geld opbracht ten voordele van Music For Life.

14.00 - 15.00:  De toekomst van UiTPAS in Leuven 
We zijn niet voor niets te gast in M - Museum Leuven: directeur Peter Bary stond mee aan de wieg van UiTPAS en durft luidop te dromen. Hij ziet nog een mooie toekomst voor UiTPAS in Leuven. Ook schepen Denise Vandevoort werpt een blik op de toekomst van Leuven en reikt de eerste prijs 'UiTPASpartner van het jaar' uit!

15.00 - 17.00: Receptie met taart!

PRAKTISCH

Wanneer: dinsdag 23 januari 2018, van 9.30-15.00
Waar: M - Museum Leuven, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Prijs:
gratis voor Leuvense organisatoren. (UiTPAS Leuven trakteert)
49 euro (excl  btw, lunch en receptie)
30 euro (excl btw, lunch en receptie) voor een tweede deelnemer van je organisatie 

Ja, ik schrijf me in!

UiTPASsalon is een organisatie van UiTPAS Leuven en Publiq